Paddock Paradise

Wij zijn met onze stal overgegaan op het Paddock Paradise systeem. Dit is een systeem waarbij de paarden over een pad, een zogenoemde track, van voerpunt naar voerpunt lopen. Op deze manier leggen de paarden grotere afstanden af, tussen de 5 en 15 kilometer per dag. Hierdoor verbetert hun conditie en de kwaliteit van hun hoeven.

 

In het Paddock Paradise zijn ook verschillende natuurlijke landschapselementen aangelegd zoals een uitkijkheuvel en een waterplas. Daarnaast heeft iedere track een verharde schuilstal waar de paarden met regen of hitte onder kunnen schuilen.

 

Track 1

Wij hebben onze eerste track in 2016 geopend. Dit is de 'kleinste' track met een afstand van 1,2 kilometer. Deze track beschikt over een mooie schuilstal, genoeg beschutting van bomen, een uitkijkheuvel, een kuil en een waterplas. Daarnaast beschikt deze track over 17 voerpunten. 

 

Track 2

De tweede track is onze grootste track met een afstand van maar liefst 2,5 kilometer. Deze track beschikt over een mooie schuilstal met een extra groot stuk bestrating ervoor. Ook op deze track is er goede beschutting en zijn er 15 voerpunten. 

 

Track 3

Bij onze derde track worden de paarden s'nachts op stal gezet. Deze track is 1,3 kilometer, beschikt ook over een schuilstal en heeft 15 voerpunten. De paarden worden om 07.00 uur in de ochtend buiten gezet en om 23.00 uur in de avond binnen gezet. 

 

Daarnaast staat in zowel track 1 als track 2 ook een grote ruif, zodat de paarden naast de hooinetten ook uit de ruif onbeperkt kunnen eten.