Weidegang en Gezondheid

Bij de Mariahoeve kan uw paard heerlijk paard zijn. Als een van de weinige pensionstallen gaan alle paarden bij ons dagelijks het weiland in, zowel winter als zomer. Er is geen risico dat de weilanden vertrapt worden en omgetoverd worden tot een modderbad, want de paarden staan in een vaste kudde van ongeveer 15 paarden op een weiland van ruim 20 hectare. Ruimte genoeg om eens lekker uit te razen of gewoon de hele dag met de neus aan de grond te grazen in een fijne kudde met andere paarden.

 

De paarden gaan ’s ochtend na het ontbijt om 07.00 uur het weiland in en komen ’s avonds veilig in een schoon bedje en met een gevulde voerbak rond 20.00 uur weer binnen.

 

De weilanden zijn afgezet met breed schrikdraad en hebben aan de buitenzijde van het terrein een degelijk hekwerk. Tevens is iedere weide voorzien van één of meerdere waterbakken.

 

24-uurs weide

Naast het stallen van een paard in een volpension stal heeft de Mariahoeve ook als een van de weinige stallen in de omgeving een 24-uurs weide. Deze paarden staan in een vaste kudde dag en nacht buiten in een vast weiland, maar het voordeel is dat dit met gebruik is van alle faciliteiten voor de paarden eigenaar die de pensionstal biedt. Dit weiland biedt de paarden van groot tot klein en van jong tot oud alles wat zij nodig hebben om de dag prettig door te komen.

  

Voor een gezond paard

Heeft uw paard dat extraatje nodig voor zijn gezondheid, dan biedt de Mariahoeve u dit. Door de dagelijkse weidegang, goed geventileerde stallen en dus veel frisse lucht en beweging is onze pensionstal uitermate geschikt voor paarden met bijvoorbeeld artrose, luchtwegproblemen en dergelijke aandoeningen. In combinatie met de juiste bodem bedekking worden veel problemen verholpen én voorkomen. Menig paard is gebaat bij de aanpak van onze pensionstal!

 

Uitmesten

Doordat de stallen iedere dag handmatig worden uitgemest kunnen we het mestgedrag van de paarden goed controleren en mogelijke gezondheidsproblemen in een vroeg stadium signaleren.

 

Ontwormen

De laatste jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest bij het ontwormen van paarden. Zoals dit door veel dierenartsen wordt geadviseerd, heeft de Mariahoeve het standaard ontwormen vervangen voor het periodieke mestonderzoek. Niet alleen voorkom je zo resistentie tegen bepaalde bestanddelen in wormen kuren, ook kun je een veel gerichter ontworm programma voeren waarbij het zeker is dat een eventuele besmettingen op tijd wordt ontdekt en goed wordt beheerst. De beweiding is ook ideaal, aangezien er ongeveer 1 ha per paard beschikbaar is. Dit verkleint de kans op wormbesmetting.